Manuele therapie Alkmaar

Fysiotherapie Hoffman biedt manuele therapie in Alkmaar aan vanuit de specialisatie Orthopedische geneeskunde. Orthopedische Geneeskunde (Cyriax) is een verdieping in de kennis van het onderzoek en de behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat, die niet in eerste instantie voor operatie in aanmerking komen. Deze aandoeningen zijn meestal gekenmerkt door pijnklachten van gewrichten en het bijbehorende kapselbandsysteem, waar er weinig tot geen afwijkingen zichtbaar zijn bij röntgen- en laboratoriumonderzoek. 

 

Deze vorm van manuele therapie kenmerkt zich door een uitgebreide kennis van pathologie, biomechanica en diagnostiek, hierdoor is Fysiotherapie Hoffman instaat zo dicht mogelijk bij de oorsprong van de klacht te komen.

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van specifieke mobilisaties en manipulaties van gewrichten. Ook biedt deze specialisatie de mogelijk om heel gericht de patiënt te informeren over de oorzaak van de klacht en oefeningen voor thuis mee te geven.