Laser therapie in Alkmaar

Laser therapie heeft een wetenschappelijk bewezen effect in het bestrijden van pijn. Het heeft een ontstekingsremmende werking en stimuleert de bevordering van cel genezing bij onder andere pijnlijke spieren, pezen, gewrichten en tijdens de postoperatieve herstelfase. Fysiotherapie Hoffman biedt als fysiotherapie praktijk al vele jaren met zeer goeie resultaten high power Laser therapie (HPLT) aan.
Als de bron van de pijn gelokaliseerd is (indien nodig met behulp van echografie), kan een behandeling direct van start.

Laser therapie kent geen bijwerkingen en wordt als aangenaam ervaren, vanwege de ontwikkelde warmte en afname van eventuele zwelling

heeft het een direct pijnverlichtende werking, dit is prettig maar niet het hoofddoel van de laser. In de dagen na de behandeling zal het genezingsproces in gang worden gezet.

Het gaat hier om een Class IV therapeutische Laser oftewel High Power Laser, een grote vooruitgang t.o.v. de tot voor kort vaker gebruikte Low Level Laser oftewel Cold of Soft Laser. De Class IV Laser (tot 15 Watt) komt tot ongeveer 12 cm diep en kan zo daadwerkelijk dieper liggende weefsels bereiken.

De cellen absorberen de energie van het laserlicht waardoor de mitochondrieën (zie foto) verantwoordelijk voor de energiehuishouding binnen de cel worden gestimuleerd.
Hierbij komen een aantal belangrijke processen op gang zoals het vrijkomen van ATP dit is de brandstof van de cel, ROS en NO zijn stoffen die de celfunctie helpen normaliseren en helpen zo het herstel. Dit proces heet fotobiostimulatie High power laser therapie stimuleert dus het zelfherstellend vermogen van het lichaam.