Sensamove

 

Via het beeldscherm krijgt de gebruiker visuele feedback over de uitgevoerde bewegingen van bekken en lage rug. Door deze biofeedback kan er efficiënter en leuker worden geoefend. We kunnen in beeld brengen waar exact in de bewegingsketen de problemen naar voren komen en daar tijdens de oefeningen meer aandacht aan geven.

 

 

Bij de analysesoftware kan de gebruiker bijvoorbeeld de verschillende bekkenkantelingen leren en mobiliteit in de lage rug vergroten. De gebruiker leert om de kleine, diepe spieren rond de wervelkolom te gebruiken, i.p.v. de grote, oppervlakkige spieren.

 

het Sensamove programma heeft een specifieke opbouw zodat de moeilijkheid stapsgewijs omhoog gaat. Zo wordt er begonnen met een enkelvoudige beweging, hierna kan men doorgaan met een beweging in 2 richtingen, vervolgens in 3 en uiteindelijk in alle richtingen. Hierdoor kan spelenderwijs een bepaalde beweging getraind worden.

Het Sensamovesysteem kan gebruikt worden voor een breed scala aan trainingen waaronder: bekkenproblematiek, lage rug problemen, controle en gevoel terugkrijgen in de onderrug, houdingcorrectie, balans, rust- en concentratieoefeningen.