Sensamove systeem.

Het Sensamove systeem is ontwikkeld om balans- en stabiliteitstraining aantrekkelijker en inzichtelijker te maken door middel van biofeedbacktechnologie wat inhoud dat u direct kunt zien via een beeldscherm hoe u beweegt. Veel rugmetingen worden statisch gedaan dit geeft informatie over de stand en de status van uw wervelkolom, heel goed natuurlijk maar geeft geen informatie over de bewegelijkheid en de stabiliteit van de rug. De stabiliteit van de rug is de mate waarin het lichaam instaat is de rug op zijn plek te houden tijdens het bewegen, dit wordt met name gedaan door de diepliggende kleine spieren dicht tegen de wervelkolom. Als deze kleine spieren te zwak zijn dan kan de rug niet goed gestabiliseerd worden en kan dit resulteren in rugklachten. 

 

Dit product stelt de patiënt instaat zichzelf interactief te corrigeren en biedt de therapeut een real time mogelijkheid om progressie vast te leggen en te analyseren. Het Sensamove systeem is geschrikt om bij lage rugklachten de bewegelijkheid van de rug in beeld te brengen en ontstaat er een beeld van hoe de spieren met elkaar samenwerken om te stabiliteit in de rug te waarborgen. Aan het eind van de meting krijgt u een uitdraai mee van de meetgegevens de meting wordt met u besproken en indien nodig oefeningen meegegeven. De rugmeting wordt uitgevoerd op de praktijk in Alkmaar in het Sportcomplex Oosterhout. De test duurt ongeveer een half uur en valt onder een reguliere fysiotherapie behandeling.

het Sensamove systeem is tevens geschrikt om de globale stabiliteit te meten vanaf de enkel. Dit doen we via een balansboard welke is aangesloten op de Sensamove software.